вівторок, 15 вересня 2015 р.

Що приготувати з коропа: ТОП-5 рецептів

Коропа можна їсти у вареному, смаженому, запеченому вигляді. Через високий вміст жиру рекомендується готувати і подавати його з овочами, лимоном і зеленню. 

Ми підготували для тебе 5 чудових рецептів з коропа, якими ви зможете вразити своїх 
рідних і друзів.


1. Короп у кисло-солодкому соусі 
Річкова риба, приготовлена в сметанно-томатному соусі з родзинками. 
Інгредієнти на 4 порції: 
- короп 600 г. 
- лук 1/2 шт. 
- корінь петрушки 1 шт. 
- морква 1 шт. 
- лавровий лист 1/2 шт. 

Для підливи: 
- борошно 1 ст.л. 
- родзинки 2 ст.л. 
- цукор 2 ст.л. 
- вершкове масло 2 ст.л. 
- томатне пюре 2 ст.л. 
- лимонна кислота 1/2 г. 
- бульйон 1 1/2 склянки. 
- картопля 1 кг. 

Спосіб приготування: 
1. Очищеного коропа нарізати порційними шматками, покласти в сотейник, додати нарізану цибулю, моркву і петрушку, посолити, залити рибним бульйоном, звареним з плавників і голови коропа, або водою і тушкувати до готовності. Окремо відварити очищену картоплю. 
2. Борошно просіяти, злегка обсмажити на маслі, розвести бульйоном, в якому тушився короп, додати злегка обсмажений на маслі томат, лимонну кислоту, розмішати, проварити і процідити. 
3. Додати в підливу добре промитий ізюм, довести до кипіння і заправити цукром і вершковим маслом. 
4. Перед подачею полити рибу і картоплю підливою. 

2. Запечений короп з картоплею 
Рецепт запеченої риби з овочами, грибами і картоплею. 
Інгредієнти на 4 порції: 
- короп 1 кг. 
- картопля 3-4 шт. 
- помідори 2 шт. 
- печериці 200 г. 
- лук 1 шт. 
- морква 1 шт. 
- лимон 1 шт. 
- кріп 1 пучок. 
- рослинне масло 2 ст.л. 
- сіль, перець за смаком. 

Спосіб приготування: 
1. Випотрошеного і очищеного коропа натерти сіллю і перцем всередині і зовні. Начинити рибу третиною гілочок кропу. 
2. Печериці помити і нарізати пластинками. 
3. Цибулю нарізати кільцями, моркву та помідори - кружальцями, лимон і ретельно вимиту картоплю - скибочками. 
4. У центр змащеної маслом форми для запікання покласти залишки кропу. З боків викласти овочі з грибами і лимоном. 
5. Зверху на кріп викласти рибу. Скропити рибу рослинним маслом і приправити за смаком. 
6. Поставити в попередньо нагріту духовку до 180 градусів. Запікати 20 хвилин, потім збільшити температуру до 200-220 тримати в духовці до готовності. 

3. Короп, смажений в сметані 
Рецепт смаженого коропа в сметані для мультиварки. 
Інгредієнти на 2 порції: - короп 1 шт. 
- борошно 2 ст.л. 
- сметана 200г. 
- рослинне масло 2 ст.л. 
- сіль за смаком. 

Спосіб приготування: 
1. Карпа випатрати, видалити луску, відрізати плавники. З голови видалити зябра. 
2. Ретельно вимити й обсушити. 
3. Посолити і обваляти в борошні. 
4. У чашу мультиварки налити масло, викласти коропа і включити програму "Підсмажування" на 20 хвилин. Рівномірно обсмажити коропа з обох сторін. 
5. По закінченню програми залити коропа сметаною і включити програму "Мультіповар", задати температуру 100 градусів на 15 хвилин. 

Порада: подавати з смаженою картоплею або гречаною кашею з зеленим салатом. 

4. Запечений короп з грибами та цибулею 
Простий рецепт запеченої річкової риби з печерицями та цибулею. 
Інгредієнти на 2 порції: 
- короп 1 шт. 
- печериці 300 г. 
- ріпчаста цибуля 2 шт. 
- сіль, перець за смаком. 
- рослинне масло за смаком. 

Спосіб приготування: 
1. Випатрати і почистити рибу, добре помити. Натерти сіллю і перцем. 
2. Налити на деко рослинне масло, викласти гриби, нарізані пластинками, і кільця цибулі. 
3. Зверху покласти рибу і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. 

5. Короп у кисло-солодкому соусі 
Кисло-солодкий соус зазвичай асоціюється з приготуванням свинини. 

Спробуй приготувати таким чином звичайного коропа і він розкриється перед тобою з абсолютно несподіваної, китайської сторони. 
Інгредієнти: 
- охолоджене філе коропа на шкірі 400 г. 
- соняшникова олія 180 мл. 
- кисло-солодкий соус 100 г. 
- рисове вино 15 г. 
- кукурудзяний крохмаль 40 г. 
- кедрові горіхи 12 г. 
- салат листовий 10 г. 
- сіль за смаком. 

Спосіб приготування: 
Філе коропа на шкірці надрізаємо кубиками, заливаємо рисовим вином, додаємо сіль і маринуємо 20 хвилин. Замариновану рибу обвалюють у крохмалі. Обсмажуємо рибу у великій кількості олії до золотистої скоринки. Кисло-солодкий соус розігріваємо на сковорідці і поливаємо гарячим соусом рибу. Посипаємо коропа кедровими горішками. Подаємо коропа з листям салату.

Джерело - http://www.borispol.org.ua/




Немає коментарів:

Дописати коментар