неділя, 13 вересня 2015 р.

Маринований товстолобик або класична закуска до горілки

Як жартують рибалки: "дане блюдо - найкраща їжа браконьєрів". І вони мають рацію, адже це дуже просте і смачне блюдо, інгредієнти до якого зовсім не складно знайти майже в будь-якому магазині. Так і готується воно досить просто.
Поради:
- Якщо ви хочете приготувати маринованих товстолобиків до святкового столу, маринувати рибу ставте за дві доби до свята. Так ви будете точно впевнені в готовності страви.
- За бажанням в маринад можна додати трохи білого вина і гірчиці.
- Подавати маринованих товстолобиків найкраще з зеленню - кропом або петрушкою на спеціальній витягнутої тарілці для риби.

Інгредієнти для приготування маринованого товстолобика:
Товстолобик (свіжий) - 2 шт.
Цибуля ріпчаста - 300 гр.
Морква свіжа - 200 гр.
Прянощі (розмарин, орегано, кмин, червоний перець, коріандр) - 2 ст.л.
Перець духмяний горошком - 5 горошин.
Перець чорний горошком - 5 горошин.
Гвоздика - 3-4 шт.
Лавровий Лист - 3-4 шт.
Сіль - 100 гр.
Масло рослинне - 200 мл
Оцет столовий (6%) - 150 мл

Приготування маринованого товстолобика
Крок 1: Чистимо рибу
Для початку ви повинні гарненько промити рибу. Рибу ви повинні обов'язково взяти свіжу! Тільки так ви будете впевнені, що страва вийде на славу. Потім ми її чистимо відрізаємо голову і потрошимо. Для того, щоб очистити рибу необхідно вирізати спинний плавець, потім захопити його чистою серветкою і витягнути по напрямку від хвоста до голови. Після цього ножем або терткою під слабким струменем води видалити луску. Щоб випатрати рибу, на її черевці зробіть поздовжній розріз від голови до хвостового плавця і обережно вийміть всі нутрощі. Плівку, що перекриває хребетну кістку необхідно розрізати вздовж і очистити кров з цієї кістки. Після, необхідно розрізати товстолобиків на невеликі шматочки, розміром приблизно 5 на 8 сантиметрів. Тут у вас є два варіанти обробки: або зрізати філе і розрізати на шматочки, або просто порізати рибу впоперек, а потім кожен шматок розрізати вздовж хребта. Не обов'язково виймати кістки з риби (за винятком хребта), так як в процесі маринування вони стануть м'якими. Після того, як риба нарізана, кладемо її в миску і посипаємо прянощами і сіллю.

Крок 2: Нарізаємо інгредієнти
Чистимо і нарізаємо тоненькими кільцями цибулю. Чим соковитіше куплений цибулю, тим краще. Моркву необхідно помити, почистити і натерти на крупній тертці. Цибулю і моркву крадемо в миску, окрему від риби, додаємо туди горошини перцю, лаврові листи і гвоздику.

Крок 3: Маринуємо рибу
У скляний або емальований посуд викладаємо шарами рибу і овочі (шар овочів, риба і знову овочі). А потім заливаємо нашу страву рослинним маслом і оцтом. Відправляємо маринованого товстолобика в холодильник на 24 години. Якщо ви нарізали рибу великими шматками, залиште її маринуватися на дві доби. Так само ви можете спокійно залишити рибу в холодильнику на троє або четверо діб, що навіть краще позначиться на смакових якостях страви. 
Приємного апетиту!
Джерело - http://cookery.com.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар