четвер, 10 вересня 2015 р.

Білий амур: як приготувати смачну рибу?

Ну ось, із рибкою ми познайомилися, зловили її на капустинку, настав час приготувати її смечненько ;) Спробуємо!
Білий амур, як і будь-яка інша цінний смаковими якостями риба, надає кухарям велике поле для творчості.
Дуже красиво виглядає і, природно, відрізняється тонким смаком ця риба, фарширована грибами і рисом. Як смачно приготувати білого амура з таким гарніром? 
Дуже швидко і легко.



 На 1 кг амура потрібно взяти 50 грам крупи і вдвічі більше боровічков або маслюків. Гриби, в принципі, можуть бути будь-якими, але краще за все будуть "звучати" саме ці. Крім того, знадобиться цибуля, лимон, майонез і спеції. Рибу потрошимо, ретельно промиваємо під проточною водою, натираємо сіллю, спеціями, скроплюємо лимонним соком і залишаємо в сторонці чекати своєї години. Поки нудиться в цьому маринаді білий амур, як приготувати начинку? Дуже просто. Окремо відварюємо рис, а в сковороді обсмажуємо дрібно нарізані гриби з цибулею. Коли все охолоне, змішуємо начинку з майонезом і відправляємо в черево рибі. Зашивати його необов'язково, можна просто зафіксувати шов зубочистками і відправити амура в духовку хвилин на сорок. Коли риба покриється апетитною скоринкою, страву можна діставати і подавати на стіл.

Овочі оптимально підходять для будь-яких рибних страв. Не виняток і білий амур. Як приготувати його з овочами? Простіше простого! Крім риби, знадобляться картопля, помідори, цибуля, зелень, лимон, майонез, будь-яку рослинну олію і насіння кунжуту. Очищену і випатрану тушку натираємо сіллю, спеціями, маслом, скроплюємо лимонним соком і залишаємо на годину просочитися цим маринадом. У цей час моєму, чистимо і ріжемо соломкою або кружечками (як кому подобається) овочі. Змащуємо деко олією, всередину риби кладемо зелень, а картопля і помідори викладаємо поруч. Посипаємо всю красу насінням кунжуту і злегка поливаємо майонезом. Відправляємо в духовку. Після закінчення 30-40 хвилин у нас буде готовий до вживання приголомшливо смачний білий амур.

Як приготувати шашлик з м'яса, майже ні для кого не секрет. Але це ж блюдо можна робити і з риби. За смаком і поживними якостями воно ні в чому не поступиться свинині або баранині. Шашлик з білого амура можна готувати і на багатті, і вдома в духовці. Для нього знадобиться сама риба, томатна паста, сметана і спеції. Амура потрібно вимити, випатрати і порізати на акуратні шматочки. Маринад готуємо, змішуючи томатну пасту зі сметаною, додаємо туди спеції та сіль і змішуємо все з рибою. Залишаємо шашлик на кілька годин в теплому місці, а потім смажимо або на вугіллі, або в духовці в режимі «Гриль» при температурі не більше 150 градусів.

Немає коментарів:

Дописати коментар